Resistance
filmhuis, drama. Regie: Jonathan Jakubowicz. Met Jesse Eisenberg, Clémence Poésy, Matthias Schweighöfer e.a.. Het verhaal van mimespeler Marcel Marceau terwijl hij samenwerkt met een groep joodse padvinders en het Franse verzet om tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens te redden van tienduizend weeskinderen. (GB, FR, DE, US, CN, 2021)
Film1 Premiere 08:10 - 10:10
Rikkie de Ooievaar
familie, kids. Regie: Reza Memari, Toby Genkel. Met Georgina Verbaan, Patrick Martens, Matheu Hinzen e.a.. (DE, BE, LU, NO, US, 2017)
Filmbox 08:15 - 09:55
Aïlo het dappere rendier
familie, kids. Regie: Guillaume Maidatchevsky. Met Floortje Dessing e.a.. Aïlo is een dapper babyrendier dat wordt geboren in Lapland, samen met de kudde rendieren duizenden kilometers reist en onderweg een heleboel andere dieren ontmoet, zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat. (FR, IC, NO, 2018)
Film1Family 08:35 - 10:00
Madre
drama, filmhuis. Regie: Rodrigo Sorogoyen. Met Jules Porier, Marta Nieto, Alex Brendemühl e.a.. Spannend psychologisch drama waarin de Spaanse Elena werkt in een strandtent aan de Franse kust, waar ze een tiener ontmoet die haar sterk doet denken aan haar zoon die tien jaar eerder op zesjarige leeftijd verdween. (ES, FR, 2019)
Film1Drama 08:45 - 10:50
Bangkok Bound
drama, mysterie, thriller. Regie: Todd Bellanca. Met Tom Arnold, Bai Ling, Casey T. Evans e.a.. Een voormalige Amerikaanse bokser is verbannen naar Bangkok. Wanneer hij wordt benaderd door een mysterieuze vechtsportliefhebber uit zijn geboortestad, moet hij de confrontatie met zijn gewelddadige verleden aangaan. (USA, 2010)
Film1 Action 09:25 - 10:55
Dieren in het hakkebakkebos
familie, kids. Regie: Rasmus A. Sivertsen. Met Finn Poncin, Pepijn Koolen, Marcel Jonker e.a.. (NO, NL, 2016)
Filmbox 09:55 - 11:25
Bibi & Tina
Jeugd. Regie: Detlev Buck. Met Sarah Nauta, Julia Nauta, Vajèn van den Bosch e.a.. De paardenrennen op Kasteel Falkenstein stellen de vreindschap tussen Bibi en Tina danig op de proef. (DEU, 2014, **)
Film1Family 10:00 - 11:40
Unclenching the Fists
Drama. Regie: Kira Kovalenko. Met Milana Aguzarova, Alik Karaev, Soslan Khugaev e.a.. Russisch drama waarin een jonge vrouw in een voormalig mijnstadje in Noord-Ossetië probeert te ontsnappen aan de verstikkende greep van haar strenge vader en de terugkomst van haar oudere broer al hun trauma's blootlegt. (RU, FR, 2021)
Film1 Premiere 10:10 - 11:45
Un beau matin
drama, romantiek, filmhuis. Regie: Mia Hansen-Løve. Met Léa Seydoux, Melvil Poupaud, Pascal Greggory e.a.. Romantisch Frans drama met Léa Seydoux (France, Spectre) als een alleenstaande moeder die tijdens de zoektocht naar een verpleeghuis voor haar vader een oude vriend tegen het lijf loopt met wie ze een affaire begint. (FR, GB, DE, 2022)
Film1Drama 10:50 - 12:40
Mister Mayfair - Serena's Game
actie, avontuur. Regie: Philippe Martinez. Met Armand Assante, Steven Bauer, Nathalie Cox e.a.. Max Mayfair smeedt een plan om de gangster Tommy uit te schakelen en Serena ervoor op te laten draaien, om vervolgens door MI6 gedwongen te worden zijn oude vlam te helpen bij het inrekenen van haar opdrachtgevers: de Russische maffia. (GB, 2021)
Film1 Action 10:55 - 12:30
Spokenjagers
familie, kids. Regie: Tobi Baumann. Met Tygo Gernandt e.a.. (DE, AT, IE, 2016)
Filmbox 11:25 - 13:20
Magic Kids
familie, kids. Regie: Tim Trageser. Met Aaron Kissiov, Johanna Schramml, Arsseni Bultmann e.a.. Op 's werelds beroemdste magische school vormen de tieners Vlad, Faye en Wolf de Magic Kids: Een vampier die niet tegen bloed kan, een fee die vliegangst heeft (BRD, 2020)
Film1Family 11:40 - 13:15
Haute couture
komedie, drama, filmhuis. Regie: Sylvie Ohayon. Met Nathalie Baye, Lyna Khoudri, Pascale Arbillot e.a.. In dit Franse drama krijgt de 20-jarige Jade uit de buitenwijken van Parijs een kijkje in de chique modewereld wanneer zij onder de hoede genomen van de ervaren Esther die carrière heeft gemaakt bij Dior. (F, 2021)
Film1 Premiere 11:45 - 13:25
Serie Q: Journal 64 - The Puri...
Thriller. Regie: Christoffer Boe. Met Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt e.a.. Het vasthoudende duo Mørck en Assad (Nikolaj Lie Kaas en Fares Fares) van Afdeling Q onderzoeken de gruwelen die plaatsvonden op Sprogø, een afgelegen eiland waar 'eigenzinnige' meisjes in een instituut opgesloten werden. (DK, DE, SE, NO, 2018)
Film1 Action 12:30 - 14:25
De Hel van '63
Drama. Regie: Steven de Jong. Met Chris Zegers, Cas Jansen, Chava voor in 't Holt e.a.. Januari 1963. Vier jonge deelnemers hebben elk hun eigen reden om tijdens deze barre winter mee te doen aan deze legendarische Elfstedentocht. (NL, 2009, ***)
Film1Drama 12:40 - 14:25
De brief voor de koning
Avonturen. Regie: Pieter Verhoeff. Met Yannick van de Velde, Quinten Schram, Uwe Ochsenknecht e.a.. Om tot ridder te kunnen worden geslagen, moet de 16-jarige schildknaap Tiuri een nacht zwijgend in een kapel doorbrengen. Maar zijn ritueel wordt afgebroken doordat een stervende ridder op de deur bonst en zijn hulp inroept. Tiuri begeeft zich op een gevaarlijke reis met een brief voor de koning van Unauwen. (NL, 2008, ***)
Film1Family 13:15 - 15:05
Labyrinthus
Familie. Regie: Douglas Boswell . Met Spencer Bogaert, Emma Verlinden, Felix Maesschalck e.a.. De veertienjarige Frikke ontdekt een eng computerspel dat met echte kinderen wordt gespeeld. Hij gaat op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gevaarlijke spel om zo zijn vrienden te redden. (B/NL, 2014, **)
Filmbox 13:20 - 15:10
The Magnificent Seven
Western. Regie: Antoine Fuqua. Met Chris Pratt, Denzel Washington, Ethan Hawke e.a.. Het stadje Rose Creek wordt door een goudbaron geterroriseerd. De inwoners schakelen zeven huurlingen in om hen te beschermen. Snel blijkt dat het de huurlingen niet alleen om het geld te doen is. (USA, 2016, ***)
Film1 Premiere 13:25 - 15:35
Paydirt
actie, avontuur, thriller, misdaad. Regie: Christian Sesma. Met Luke Goss, Val Kilmer, Mike Hatton e.a.. Knallende misdaadthriller met Luke Goss en Val Kilmer over een crimineel die na vijf jaar cel de buit komt claimen die hij destijds aan zijn neus voorbij zag gaan. (USA, 2020)
Film1 Action 14:25 - 15:50
La última primavera
drama, filmhuis. Regie: Isabel Lamberti. Met David Gabarre Mendoza e.a.. Spaans drama over de inwoners van een sloppenwijk net buiten Madrid, waar de spanning hoog oploopt als de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. (NL, ES, 2020)
Film1Drama 14:25 - 15:40
Mia and the white lion
familie, kids. Regie: Gilles de Maistre. Met Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood e.a.. Nadat ze is verhuisd naar een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika, sluit de tienjarige Mia vriendschap met de witte welp Charlie die ze drie jaar later in veiligheid probeert te brengen via een tocht over de savanne. (FR, DE, ZA, CH, MO, US, 2018)
Film1Family 15:05 - 16:40
De piraten van hiernaast: De n...
actie, avontuur, familie, kids. Regie: Pim van Hoeve. Met Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Jung Sun den Hollander e.a.. (NL, 2022)
Filmbox 15:10 - 16:55
Kidnappen voor beginners
Jeugd/misdaad. Regie: Dominikus Probst. Met Sidonie von Krosigk, Robin Becker, Sonja Kirchberger e.a.. De 13-jarige Pauline, ook wel Pik genoemd wil het in financiële nood verkerende dierenpension van haar oma redden. Ze wordt straatzangeres op de luchthaven van Keulen, maar dat levert haar alleen problemen op met de politie. Pik besluit om onder te duiken en zich voor te doen als Franse uitwisselingsscholiere. Ze komt terecht bij de familie van een operadiva en sluit vriendschap met zoon Amadeus. (DEU, 2006, ***)
NPO3 15:29 - 16:58
The Singing Club
Komedie. Regie: Peter Cattaneo. Met Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Jason Flemyng e.a.. Een groep Britse vrouwen leeft afgezonderd op een militaire basis terwijl hun mannen op missie in Afghanistan zijn. Ze vormen een koor, waardoor onverwachte vriendschapsbanden ontstaan. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. (GB, 2019, ***)
Film1 Premiere 15:35 - 17:25
ADN
Drama. Regie: Maïwenn. Met Maïwenn, Fanny Ardant, Louis Garrel e.a.. Aangrijpend Frans drama van en met Maïwenn als een gescheiden moeder van drie kinderen die na de dood van haar Algerijnse grootvader in een diepe identiteitscrisis terechtkomt. (FR, DZ, 2021)
Film1Drama 15:40 - 17:10
Passengers
Thriller. Regie: Rodrigo Garcia . Met Anne Hathaway, Patrick Wilson, David Morse e.a.. Na een crash van een vliegtuig wordt psychotherapeute Claire Summers gevraagd de overlevenden te begeleiden. De slachtoffers beweren dat een explosie de oorzaak was, maar de maatschappij ontkent dat. Net als Claire een vinger achter de ware oorzaak krijgt, verdwijnt de ene passagiers na de andere. (USA, 2008, **)
Film1 Action 15:50 - 17:20
Waar is Anne Frank
family, kids, drama, filmhuis. Regie: Ari Folman. Met Ida Verspaandonk, Anne Buhre, Julius de Vriend e.a.. In deze animatiefilm laat de Israelische filmmaker Ari Folman (Waltz with Bashir) zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en vraagt hij zich af of we wat van haar geleerd hebben. (BE, LU, NL, IL, 2021)
Film1Family 16:40 - 18:20
Verliefd op Ibiza
Romantische komedie. Regie: Johan Nijenhuis. Met Jan Kooijman, Gigi Ravelli, Sanne Vogel e.a.. Ibiza is het eiland van vakantie en feesten. 'Verliefd op Ibiza' vertelt het verhaal van elf mensen die met een verschillend plan naar het eiland kwamen. Uiteindelijk komt alles samen. (NL, 2013, ***)
Filmbox 16:55 - 18:55
Sometimes Always Never
komedie, drama. Regie: Carl Hunter. Met Bill Nighy, Sam Riley, Jenny Agutter e.a.. Spitsvondig komisch drama met Bill Nighy als een stijlvolle kleermaker die al jaren zoekt naar een vermiste zoon - weggelopen na een ruzie tijdens een potje Scrabble - terwijl hij de relatie met zijn jongste kind heeft verwaarloosd. (GB, 2018)
Film1Drama 17:10 - 18:40
Inheritance
Thriller. Regie: Vaughn Stein. Met Lily Collins, Simon Pegg, Connie Nielsen e.a.. Simon Pegg en Lily Collins in een mysterieuze thriller waarin een jongedame uit een machtige Amerikaanse familie ontdekt dat er in de bunker op hun familielandgoed een onbekende man wordt vastgehouden. (USA, 2020)
Film1 Action 17:20 - 19:10
The War Below
Drama. Regie: J.P. Watts. Met Sam Hazeldine, Tom Goodman-Hill, Elliot James Langridge e.a.. Oorlogsdrama over de Britse mijnwerkers die in 1917 tijdens WOI nabij Ieper tunnels groeven onder de Duitse linies - vaak met blote handen om geen enkel geluid te maken, want de vijand luistert en graaft mee. (GB, 2021)
Film1 Premiere 17:25 - 19:05
Zookeeper
Romantische komedie. Regie: Frank Coraci. Met Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb e.a.. Griffin Keyes is dierenverzorger in de Franklin Park dierentuin. De vrouw op wie Griffin verliefd is, houdt niet van zijn werk en dus zoekt Griffin ander werk. Als de dieren horen dat hun verzorger hen zal verlaten komen ze in actie. (USA, 2011, **)
Film1Family 18:20 - 20:00
C'mon C'mon
drama, filmhuis. Regie: Mike Mills. Met Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman e.a.. In zwart-wit geschoten drama van Mike Mills met Joaquin Phoenix als een radiojournalist die gevraagd wordt om voor het energieke zoontje van zijn zus te zorgen, waarop hij besluit om hem het leven buiten Los Angeles te laten zien. (USA, 2022)
Film1Drama 18:40 - 20:30
Your Sister's Sister
Romantische komedie. Regie: Lynn Shelton . Met Mark Duplass, Emily Blunt, Rosemarie DeWitt e.a.. Een jaar na de dood van zij broer ligt het leven van Jack helemal overhoop. Op uitnodiging van Iris, de ex van zijn broer, gaat hij naar een afgelegen blokhut zodat hij in stilte zijn hoofd leeg kan maken. Maar het wordt een verre van eenzaam verblijf. (USA, 2011, ***)
Filmbox 18:55 - 20:30
Niks vreemds aan
Komedie. Regie: Andrejs Ekis. Met Frederik Brom, Tina de Bruin, Negativ e.a.. Suus houdt van haar man Mats, maar weet het vuur in haar huwelijk op een laag pitje staat. Ze meldt zich met medeweten van Matts aan bij een swingers-app. (NL, 2021, ***)
Film1 Premiere 19:05 - 20:30
22 Jump Street
komedie, thriller, misdaad. Regie: Phil Lord, Christopher Miller. Met Channing Tatum, Jonah Hill, Peter Stormare e.a.. Vervolg op de komische actiefilm met Channing Tatum en Jonah Hill die dit keer undercover gaan op de universiteit, om te ontdekken wie er achter een nieuwe, gevaarlijke drugssensatie zit. (USA, 2014)
Film1 Action 19:10 - 21:00
Swallows and Amazons
Jeugd. Regie: Philippa Lowthorpe. Met Kelly Macdonald, Andrew Scott, Rafe Spall e.a.. Vier kinderen mogen eindelijk zelfstandig gaan kamperen op een eiland in het midden van een uitgestrekt meer in het Lake District. Maar wanneer ze daar aankomen, ontdekken ze dat ze misschien niet alleen zijn. (GB, 2016, ***)
BBC3 20:00 - 21:30
A Perfectly Normal Family
Drama. Regie: Malou Reymann. Met Mikkel Boe Følsgaard, Neel Rønholt, Kaya Toft Loholt e.a.. In het leven van Emma verandert veel als blijkt dat haar vader, Thomas, transgender en Agnete wordt. Tochen willen vader als dochter vast te houden aan wat ze hadden, terwijl ze accepteren dat alles is veranderd. (DK, 2020, ****)
Film1Family 20:00 - 21:35
Bad Boys II
Actie. Regie: Michael Bay. Met Will Smith, Martin Lawrence, Jordi Molla e.a.. Narcotica-agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett maken jacht op een drugshandelaar. Evenals Sydney, undercoveragente en zus van Marcus, die een heimelijke relatie met Mike heeft. (USA, 2003, **)
RTL7 20:00 - 22:57
Superposition
drama, thriller, misdaad, filmhuis. Regie: Karoline Lyngbye. Met Marie Bach Hansen, Mikkel Boe Følsgaard, Mihlo Olsen e.a.. Spannende mix van drama, thriller en sciencefiction, waarin een jong en creatief stel het stadsleven in Kopenhagen verruilt voor de Zweedse bossen, waar op een kwade dag hun zoontje spoorloos verdwijnt. (DK, 2023)
Film1Drama 20:30 - 22:10
Men
drama, horror. Regie: Alex Garland. Met Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu e.a.. Beklemmend horrordrama van Ex Machina-regisseur Alex Garland over een jonge weduwe die zich terugtrekt op het Britse platteland alwaar ze wordt belaagd door de demonen uit haar verleden. (GB, 2022)
Film1 Premiere 20:30 - 22:10
Suffragette
Drama. Regie: Sarah Gavron . Met Carey Mulligan, ,Meryl Streep e.a.. Een groep vrouwen, de Suffragettes, strijden in de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk voor een fundamentele grondrechten: stemrecht. Maar als blijkt dat vreedzaam protest niets verandert, proberen ze met geweld het doel te bereiken. (GB, 2015, ***)
Filmbox 20:30 - 22:20
Double Play
Drama. Regie: Ernest R. Dickerson. Met Lennie James, Saycon Sengbloh, Colin Salmon e.a.. Ostrik keert na jaren terug naar Curaçao en blikt terug op zijn kindertijd, de tijd dat het land overgang van het Nederlandse koloniale bewind naar zelfbestuur. (USA, 2017, **)
NPO2Extra 20:30 - 22:35
Popoz
actie, avontuur, komedie. Regie: Martijn Smits, Erwin van den Eshof. Met Huub Smits, Sergio Hasselbaink, Noel Deelen e.a.. Nederlandse actiekomedie over twee schietgrage agenten die allebei in de gevangenis belanden, waar ze een drugskartel op het spoor komen. (NL, AN, 2015)
Film1 Action 21:00 - 22:25
Bram Stoker's Dracula
Horror. Regie: Francis Ford Coppola. Met Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins e.a.. Transsylvanië in de vijftiende eeuw. Prins Vlad "Dracula" is een heldhaftig kruisridder en bestrijder van de ongelovige Turken, die hij met niets ontziende wreedheid aan zijn zwaard rijgt. Wanneer zijn geliefde Elisabeta, als gevolg van een vals bericht over zijn dood, zelfmoord pleegt, zweert hij eeuwige bloedwraak. (USA, 1992, ****)
Ons 21:01 - 23:10
Burnt
Drama. Regie: John Wells . Met Bradley Cooper, Sienna Miller, Alicia Vikander e.a.. Chef-kok Adam Jones is door eigen toedoen zijn sterrenrestaurant in Parijs kwijtgeraakt. Als hij zijn leven weer op de rit heeft, brengt hij zijn oude team uit Parijs bijeeen om in Londen het beste restaurant ooit met drie Michelinsterren op te richten. (USA, 2015, ***)
Film1Family 21:35 - 23:15
King Richard
Drama. Regie: Reinaldo Marcus Green. Met Will Smith, Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal e.a.. Biografisch drama over hoe tennissupersterren Venus en Serena Williams werden wie ze zijn na de coaching van hun vader Richard. (USA, 2021, ***)
Net5 21:50 - 00:50
Pacific Rim
Sciencefiction. Regie: Guillermo del Toro. Met Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi, Idris Elba e.a.. In 2012 werd Osaka aangevallen door een monster dat uit de Stille Oceaan kwam. Oorsprokleijk kwam het dier van de Anteverse. Via een portaal op acht kilometer onder water komen steeds meer monsters die de kustplaatsen aanvallen. (USA, 2013, **)
Veronica 22:05 - 00:40
Silence
Drama. Regie: Martin Scorsese . Met Liam Neeson, Andrew Garfield, Ken Watanabe e.a.. De zoektocht van twee jonge priesters naar hun vermiste mentor brengt hen naar het mysterieuze en exotische Japan, een plek waar hun geloof en alleen al hun aanwezigheid ten strengste verboden zijn. (US, GB, TW, JP, MX, I, 2015)
Film1Drama 22:10 - 00:45
The Guernsey Literary Society
Drama. Regie: Mike Newell. Met Lily James, Michiel Huisman, Jessica Brown Findlay e.a.. Wanneer de auteur Juliet Ashton besluit een boek te schrijven over hun ervaringen tijdens de oorlog krijgt ze een hechte band met de inwoners van Guernsey. (USA/GB, 2018, ***)
Film1 Premiere 22:10 - 00:10
Dark River
drama, thriller, misdaad. Regie: Clio Barnard. Met Ruth Wilson, Jonah Russell, Paul Robertson e.a.. (GB, 2020)
Filmbox 22:20 - 23:55
New Kids Nitro
Actiekomedie. Regie: Steffen Haars, Flip van der Kuil. Met Huub Smit, Wesley van Gaalen, Tim Haars e.a.. In Maaskantje zijn Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, bundelen de twee groepen hun krachten. (NL, 2011, ***)
Film1 Action 22:25 - 23:40
Wrong bet
Actie. Regie: Sheldon Lettich. Met Jean-Claude Van Damme, Harrison Page, Deborah Rennard e.a.. Een gewezen soldaat van het Vreemdelingen Legioen duikt onder in de onderwereld van L.A. om de moord op zijn broer te wreken. (USA, 1989, **)
RTL7 22:57 - 00:58
August Osage County
komedie, drama. Regie: John Wells . Met Meryl Streep, Julia Roberts, Juliette Lewis e.a.. Door tragische omstandigheden worden moeder Violet (Meryl Streep) en dochter Barbara (Julia Roberts) gedwongen samen te komen in het ouderlijk huis met de rest van het gezin, waar ieder lid van de familie zijn eigen problemen meeneemt. (USA, 2013)
Film1Family 23:15 - 01:15
Escort N5 Part 1
Erotiek. Regie: Roma Amor. Met Angel Wicky, Angel Wicky, Angel Wicky e.a.. ... (CZ, 2019)
Film1 Action 23:40 - 00:25
A Lover Betrayed
Thriller. Regie: Jeff Hare. Met Jamie Luner, Jason Brooks, Brent Antonello e.a.. (USA, 2017)
Filmbox 23:55 - 01:30